środa, 17 kwiecień 2013 09:50

Koło Naukowe Doktorantów Bezpieczeństwo Międzynarodowe zaprasza na seminarium:

„Rosyjskie elity władzy - wymiar wewnętrzny i kształtowanie polityki zagranicznej”.

KND_Rosja-1

Czy rosyjskie elity polityczne rzeczywiście istnieją?

Jeśli tak to jaki jest ich wpływ na funkcjonowanie Federacji Rosyjskiej, zarówno „od środka”, jak i na arenie międzynarodowej?

Na te i szereg innych pytań odpowiedzą zaproszeni eksperci - dr Maciej Raś oraz dr Witor Ross.

Spotkanie poprowadzą Michał Szczygielski oraz Ewa Szkop.

Dr Maciej Raś - Absolwent Instytutu Stosunków Międzynarodowych UW. Autor wielu publikacji i artykułów naukowych podejmujących problematykę wschodnią, w tym przede wszystkim polityki zagranicznej Federacji Rosyjskiej.

Dr Wiktor Ross - rosjoznawca, dyplomata, ambasador RP w Mołdawii (1994–2000) i Armenii (2003–2004). Absolwent Instytutu Nauk Politycznych UW. Wykładowca w SGH oraz Studium Europy Wschodniej. Zajmuje się historią doktryn politycznych, historią i teorią dyplomacji, stosunkami międzynarodowymi, Rosją i państwami WNP. Autor wielu publikacji.

Moderacja:
Michał Szczygielski - absolwent Instytutu Stosunków Międzynarodowych oraz doktorant na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW.
Ewa Szkop - absolwentka Instytutu Europeistyki oraz doktorantka na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW, współpracownik Centrum Inicjatyw Międzynarodowych.

Seminarium odbędzie się 22 kwietnia 2013 r. (poniedziałek) o godz. 18:30

w Auli Latynoamerykańskiej na ul. Żurawiej 4.

Czytany 3683 razy Ostatnio zmieniany czwartek, 30 październik 2014 00:04