poniedziałek, 14 marzec 2011 20:01

Debata: Oś Paryż-Berlin-Moskwa. Fundament nowej Europy

microphone

ECAG

18 marca (piątek) o godzinie 19.30 odbędzie się dyskusja połączona z promocją książki "Ku Nowej Europie: perspektywa związku Unii Europejskiej i Rosji. Spojrzenie geopolityczne z Polski".

Na spotkaniu omówione zostaną m.in. koncepcje bloku kontynentalnego i "Nowego Międzymorza" oraz ich współczesne interpretacje przeprowadzone z polskiej perspektywy geopolitycznej. Przedstawiona zostanie również propozycja określenia na nowo tożsamości międzynarodowej Polski, z uwzględnieniem ustaleń powziętych na gruncie geopolityki kontynentalnej i teorii realistycznej w stosunkach międzynarodowych.

W dyskusji panelistami będą Leszek Sykulski, autor książki "Ku nowej Europie: prespektywa związku Unii Europejskiej i Rosji. Spojrzenie geopolityczne Polski", b. marszałek Sejmu RP Marek Jurek (Prawica RP), Marcin Kaczmarski (ekspert Ośrodka Studiów Wschodnich) i Marcin Domagała (szef Europejskiego Centrum Analiz Geopolitycznych).

Miejsce: Warszawa, ul. Wspólna 61 lok. 105 (lokal Prawicy RP).

Czytany 3902 razy Ostatnio zmieniany czwartek, 30 październik 2014 00:04